Očna ambulata Dr Ladavac

OČNA AMBULANTA LADAVAC
Dr. Edi Ladavac, spec. oftalmolog

Dr Edi Ladavac, okulista (očni liječnik, oftalmolog) vrši očne preglede u Puli i Istri. Radi preglede vida za naočale, mjeri očni tlak (glaukom) liječi upale očiju (konjunktivitis) te operira mrene (katarakta) i radi ostale male zahvate vjeđa i očiju u lokalnoj anesteziji (ječmenac).

Dr. Edi Ladavac rođen je 1959. godine u Rijeci, osnovnu školu i gimnaziju završio je u Puli te medicinski fakultet u Rijeci. Nakon završene specijalizacije u Zagrebu od 1993. do 2012. godine, radio je na očnom odjelu u OB Pula.

OČNU AMBULANTU LADAVAC sjedišta u Puli, Marianijeva 15 utemeljio je 2012. godine.

Tokom rada na očnom odjelu Opće bolnice u Puli oformio je subspecijalističku ambulantu za bolesti retine te uz pomoć kolega i opremio donacijama. Isto tako nakon usavršavanja u Americi 1996 uvodi fakoemulzifikaciju kao osnovnu operativnu metodu liječenja katarakti. Ujedno ostvaruje bliske kontakte sa kolegama iz Italije gdje odlazi na edukaciju. Među prvima u Hrvatskoj primjenjuje intravitrealnu aplikaciju lijekova kod bolesti makula. Svake godine aktivno sudjeluje sa radovima na kongresima u Hrvatskoj i inozemstvu. Sudjelovao je više od 15 god kao operater na prezentacijama operacija katarakti "live surgery" gdje se putem video prijenosa uživo prenose operacije na kongresu.

Iako su mu osnovni interes bolesti stražnjeg segmenta oka (dijabetes, makularne degeneracije, tromboze i upale) sa dijagnostikom i liječenjem (lijekovima ili laser) kao operater katarakti učinio je više od 10 000 operacija te se usavršio u operacijama kompliciranijih slučajeva mrena kao zrelih mrena, sa glaukomom i uskim zjenicama, traumatskim mrenama te mrenama uzrokovanih upalama.

Godinama je radio i u vanjskim ambulantama na području Istre (Labin, Poreč, Novigrad; Buje, Umag, Buzet, Pazin).

Sada u vlastitoj ambulanti nastavlja istim entuzijazmom liječiti svoje pacijente.